home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact
 
 


 
   
Het moet niet gekker worden
Submitted by gaele on Thursday, April 24, 2003 - 17:02Mexico · nederlands
 

Op reis ontmoet je interessante mensen...

... maar waar ik nu toch tussen beland was. Voor mijn ogen ontrolde zich een soap-opera, en voor mij dreigde een gastrol.

Twee Amerikaanse gezinnen met al wat oudere kinderen. Met onder andere een blonde uitvoering van Peggy Bundy, inclusief de irritante stem. Ze loopt dag en nacht met een zonnebril op. Haar oudste zoon heeft wel wat van Bud Bundy. Niet het loser-achtige, integendeel, maar wel die verzuchtende, tragische, opgescheept-zitten-met-je-ouders blik in de ogen. Die wordt mede veroorzaakt door Pa, een bierbuikende bakkenbaarddrager. Hij is degene die op de eerste dag gestoken wordt door een pijlstaartrog, hij is degene die op dag twee, als de hele meute gaat kayakken in de baai, wordt overvallen door paniek wanneer de wind opsteekt en zijn boot dreigt onder te lopen, waardoor de hele familie met auto's en trailers moet worden geevacueerd van een paar stranden verderop, en hij is degene die er in slaagt om op de derde dag in het dorp dwars door een glazen deur te lopen met als resultaat twintig hechtingen in beide benen. Hij is degene die als hij zo doorgaat hard op weg lijkt naar een Darwin Award.

Dan hebben we, van de andere familie, een zwartharige Liv Ullmann, die meteen helemaal weg van me is en me uitnodigt voor het eten. Nadat beide dames flink teut zijn geworden van de margarita's fluistert ze me in dat haar man het met haar beste vriendin (Peggy Bundy) doet, en of dat normaal is (in Europa misschien)? Haar oudste zoon is het perfecte prototype sport-jock. Hij is de enige die de hele dag met ontbloot bovenlijf rondloopt, en 's middags voor de lol even wat sprintjes trekt. Hij heeft een bijbehorende kersverse spetter van een vriendin meegenomen (goed op school, goed in sport, allerlei prijzen gewonnen, waarop goedkeurende commentaren van de familie).

En dan is er de commandant, echtgenoot van Liv en zelfbenoemd leider van de hele groep. Hij deelt de hele dag orders uit en bepaalt wat er gebeurt. Hij staat om zes uur op om te gaan kayakken en zwemt 's avonds nog even naar het eiland hier tegenover en weer terug. Het eerste wat hij doet na de kayak-evacuatie, terwijl iedereen aan het bijkomen is, is zijn achtpersoons SUV met volledig lederen bekleding en DVD-speler met vier schermen en draadloze koptelefoons weer ontdoen van ieder smetje. Als om het verhaal af te maken fluistert hij me bij het afscheid nemen nog in "mijn vrouw dacht dat je een fris groen blaadje was".

Nee, dankuvriendelijk.

 


home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact

Zero Effort Design - © 2003, 2004 guruburu