home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact
 
 


 
   
Nog meer woestijn
Submitted by gaele on Thursday, April 24, 2003 - 16:31Mexico · nederlands
 

Daar sta je dan. Genoeg water, genoeg eten, mentaal helemaal voorbereid op een tocht van 140 kilometer door "the grim Vizcaino desert", zoals mijn reisgids het omschrijft. Je stapt 's ochtends vroeg de deur uit, en wat blijkt: het is bewolkt. De dag ervoor was het stralend weer, de dag erna zal het weer stralend weer worden, maar net deze dag is het bewolkt.

Het had me juist wel wat geleken, om aan het eind van de dag te kunnen zeggen "zo, dat hebben we mooi weer even neergezet", maar misschien moet ik maar gewoon van geluk spreken. Want ondanks dat mijn thermometer op een gegeven moment alsnog 45 graden celsius aangaf (in de zon, het was half bewolkt), was het tijdens het fietsen met wat rijwind en een zacht briesje schuin van achteren Goed Te Doen (tm).

Denk bij woestijn overigens niet aan een grote zandbak als de Sahara. Nee, er groeit van alles. In dit jaargetijde is het zelfs groen. Cactussen natuurlijk, maar ook lage struikjes, en zelfs bloemetjes. Dat is over een maand of wat wel afgelopen, ik ben net op tijd. Overigens zie je ook af en toe (Lucky Luke!) karkassen van koeien of paarden, en uiteraard ontbreken de gieren niet.

Verder was het gewoon saai. Plat, zand, en een weg zo kaarsrecht dat ik verlangend uitkeek naar iedere bocht.

'k zou willen dat het eens regende...

 


home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact

Zero Effort Design - © 2003, 2004 guruburu