home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact
 
 


 
   
Topes
Submitted by gaele on Sunday, December 14, 2003 - 14:08Mexico · nederlands
 

Topes. Verkeersdrempels. Bedoeld om je snelheid af te remmen tot stapvoets. Vaak staat er een waarschuwingsbord bij. Vaak ook niet. Dat houdt het spannend.

 
read more


Het Bajagevoel
Submitted by gaele on Tuesday, November 04, 2003 - 12:58nederlands
 

In Yucatan vind ik het Bajagevoel weer terug. In Yucatan ook realiseer ik me pas wat het Bajagevoel was. Net als in Baja California is het hier vlak, wijds, weinig bewoond. Je kunt er aardig de vaart in zetten, en het fietsen eist nauwelijks aandacht op. In de bergen is de omgeving vaak spectaculair, maar zowel bergop als bergaf heb je continu je concentratie nodig. Hier op het vlakke land kun je rustig een beetje voor je uit filosoferen.

 
read more


Wat is saai?
Submitted by gaele on Monday, November 03, 2003 - 11:36Mexico · nederlands
 

Yucatan. Ik rijd op een vlakke, kaarsrechte weg, honderden kilometers lang. Mijn reisgids waarschuwde: het is een saaie weg. Ze hebben gelijk. Tenminste, als je met de bus of auto zou gaan. Mijn ervaring is anders. Wijdsheid. Veel groen. Prachtig weer met een fris briesje en mooie wolken. Een landelijke, gemoedelijke sfeer, met allerlei rancho's langs de weg. Mannen te paard. En vogels, prachtige vogels. Grote zwermen, en ook vogels die in hun eentje in een boom zitten te fluiten. De hele dag word ik begeleid door hun liedjes.

 
read more


Ik wil hebben wat jij hebt
Submitted by gaele on Monday, November 03, 2003 - 10:42Mexico · nederlands
 

En hoe de federale politie mij bijna een zonnesteek deed oplopen.

 
read more


Even een beetje thuis
Submitted by gaele on Sunday, November 02, 2003 - 13:41Mexico · nederlands
 

In Chiapa de Corzo ben ik te gast bij Nynke (Nederlandse) en Alexis (Mexicaan). Eindelijk weer eens Nederlands praten, meteen alles kunnen zeggen wat ik denk zonder eerst in mijn hoofd een zin te construeren. Samen met Nynke als Nederlanders over die rare Mexicanen praten, haar ervaringen aanhoren. Echt brood eten (het brood in Mexico is niet te vreten), echte koffie drinken (de koffie in Mexico is niet te zuipen). Nederlandse boeken lezen. Luisteren naar Mexicaanse muziek "that doesn't suck", zoals Maná, en naar Shakira van voordat ze geŽxploiteerd werd door Sony Music en er Shakira-barbiepoppen verschenen en alle meisjes van dertien op "Sjekierah" wilden lijken.

 
read more


Todos Santos
Submitted by gaele on Sunday, November 02, 2003 - 12:51Guatemala · nederlands
 

16 September, een bijzondere dag.

's Ochtends vroeg is het zwaar bewolkt in Huehuetenango, Guatemala. Later breekt gelukkig de zon door, en om tien uur ga ik op pad. Vol ontzag voor wat komen gaat, maar vastberaden. De weg naar Todos Santos wordt zwaar, erg zwaar.

 
read more


Multimedia
Submitted by gaele on Friday, October 17, 2003 - 18:09
 

Movies and sounds.

 
read more


Ode aan de Condor
Submitted by gaele on Thursday, October 16, 2003 - 18:32nederlands
 

Had ik ooit met een andere fiets op pad kunnen gaan? Ik kan het me nauwelijks meer voorstellen.Als ik mijn handen om de stuureinden vat, mijn lange lijf in de zetel vlij, voeten en pedalen tezamen smeed, dan zijn wij één, de Condor en ik. Samen kruipen wij omhoog, zuchtend en steunend, samen suizen wij weer omlaag, hangend in de bochten. Samen ontdekken wij de wereld. Samen zijn wij vrij.

 


Bij het zien van de Cañón del Sumidero
Submitted by gaele on Monday, October 06, 2003 - 15:21Mexico · nederlands
 

De Grijalva. Wat bezielt deze rivier?

 
read more


Inspirerend
Submitted by gaele on Monday, October 06, 2003 - 14:44Guatemala · nederlands
 

Dit zijn Guatemalteekse bussen.Mooi hè? Alle bussen in Guatemala zijn zo mooi beschilderd.

 
read more


first pageprevious page1 2 3 4 5 6 7 8 9 next pagelast page

home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact

Zero Effort Design - © 2003, 2004 guruburu