home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact
 
 


 
   
Nog meer woestijn
Submitted by gaele on Thursday, April 24, 2003 - 16:31Mexico · nederlands
 

Daar sta je dan. Genoeg water, genoeg eten, mentaal helemaal voorbereid op een tocht van 140 kilometer door "the grim Vizcaino desert", zoals mijn reisgids het omschrijft. Je stapt 's ochtends vroeg de deur uit, en wat blijkt: het is bewolkt. De dag ervoor was het stralend weer, de dag erna zal het weer stralend weer worden, maar net deze dag is het bewolkt.

Het had me juist wel wat geleken, om aan het eind van de dag te kunnen zeggen "zo, dat hebben we mooi weer even neergezet", maar misschien moet ik maar gewoon van geluk spreken. Want ondanks dat mijn thermometer op een gegeven moment alsnog 45 graden celsius aangaf (in de zon, het was half bewolkt), was het tijdens het fietsen met wat rijwind en een zacht briesje schuin van achteren Goed Te Doen (tm).

 
read more


Random remarks
Submitted by gaele on Saturday, April 19, 2003 - 14:49nederlands
 

- 18% is geen haalbare kaart.

- Ziplocks rule!

- Een beetje schoon is ook schoon.

- Sun block doubles as a great hair styling product.

- Een tortilla kun je erg goed gebruiken als pannendeksel. En als ie warm is eet je 'm op.

- Bananas rule!

- Stop geen bananen onder je snelbinder.

- Het voordeel van regen is dat je niet bang hoeft te zijn te verbranden.

- No matter how slow you go, keep going and you'll get there.

 


Demasiado viento en el Desierto Central
Submitted by gaele on Friday, April 04, 2003 - 16:45Mexico · nederlands
 

Om vier uur īs middags word ik van de weg geblazen. In een fractie overzie ik de situatie. De berm is vlak en vrij, dus ik besluit geen laatste krampachtige poging te doen om op de been te blijven, laat me van de weg drijven en langzaam opzij vallen. Een schrammetje op mīn kuit, meer niet. Maar dit betekent wel dat van doorgaan geen sprake meer is. Na 52 kilometer, op een dag met nu eens de wind volop op mīn snuit (zwaar), dan weer van opzij (nog zwaarder want gevaarlijker), draai ik nu om en ga terug naar het eethuisje dat ik zojuist heb gezien. Het is genoeg geweest.

 
read more


De sterrenhemel
Submitted by gaele on Friday, April 04, 2003 - 16:39Mexico · nederlands
 

27 maart 2003

Donderdag. Het is acht uur īs avonds, en op het schijnsel van de olielamp naast me na pikkedonker. Ik zit op een oude stoel achter een eethuisje annex boerderijtje annex truckstop midden in het nergens. Boven mij een prachtige maanloze sterrenhemel. Voor mij kijken twee paar hondenogen me aan. Een paar is van een klein scharminkelig hondje, het ander van een jong zwart herdershondmodel, dat zojuist heeft geprobeerd mijn zakje met tentharingen te gappen, de boef.

 
read more


Jesús Malverde
Submitted by gaele on Tuesday, March 18, 2003 - 21:24Mexico · nederlands
 

De weg naar Ensenada is afgebogen van de kust het binnenland in. Ik heb net een zware beklimming achter de rug en ben op een hoogvlakte aanbeland. Het is al bijna donker, de regen komt met bakken uit de lucht vallen, Ensenada redt ik al lang niet meer vandaag, en ik ben op zoek naar een plekje om mijn tent neer te zetten.

 
read more


Abspecken
Submitted by gaele on Tuesday, March 18, 2003 - 21:09nederlands
 

Wat is dit toch voor mechanisme? Dat ervoor zorgt dat je teveel meeneemt. Ik dacht verdorie dat ik een ervaren fietskampeerder was! Komt het door onzekerheid? Al mijn vrienden die op pad gingen stuurden na een paar dagen spullen terug. Nu moet ook ikzelf eraan geloven.

 
read more


Weg met dit land!
Submitted by gaele on Tuesday, March 18, 2003 - 21:01California · nederlands
 

Weg met dit land! Met z'n voort- en voortrazende verkeer. Met z'n SUV's met wielen op ooghoogte. Met z'n eindeloze bebouwing. Met z'n junkfoodplaza na junkfoodplaza na chain restaurant. Met z'n oppervlakkige "Hey, how're you doin'". Met z'n voetgangers op een fietspad die niet op- of omkijken. Met z'n stoplichten op elke hoek. Met z'n "We appreciate your call". En met z'n bike paths die plotseling in het niets oplossen.

 


Californische observaties
Submitted by gaele on Thursday, March 13, 2003 - 16:44California · english · nederlands
 

- Alles wat het niveau van McDonalds te boven gaat wordt "gourmet" genoemd.

- Wat voor eten je ook besteld (Japans, Italiaans, zelfs Mongools), het wordt klaargemaakt en je wordt bediend door Mexicanen.

- Een Amsterdamse junk zou zich rot lachen om het type fietssloten dat je hier op dure mountain bikes ziet.

- When somebody says to you "Hi, how're you doin'?", this is not meant to be a question. Please do not reply with a sincere answer. The only reply would be: fine. Just say "fine" and you'll be, well, fine. Say anything else, and it'll be the other guy to experience a culture shock. (I keep finding myself thinking "Well, how am I doing, actually?" ;-)

 
read more


Don't go there, man
Submitted by gaele on Thursday, March 13, 2003 - 09:25California · nederlands
 

"Don't go there, man." Een zwarte man, in zijn auto wachtend voor het stoplicht, spreekt me aan, terwijl ik uitgeput een twijfelende blik werp op een motel op de hoek van de straat. "Don't go there. Go over the bridge." Hij laat nog wat woorden op me los, maar die gaan verloren in het verkeerslawaai.

"Waarom moest je ook weer zo nodig," denk ik bij mezelf. Door allerlei omstandigheden ben ik vandaag pas om half twee vertrokken. Meer dan twee uur lang heb ik op een pad langs de Pacific gefietst. Prachtig. Om vier uur ben ik in de buurt van Redondo Beach. Net voor het eerst een flink stuk geklommen. Vier uur, een mooie tijd om te stoppen. Redondo Beach, nog een flink eind van mijn geplande doel voor vandaag, Long Beach.

 
read more


Een slak
Submitted by gaele on Friday, March 07, 2003 - 13:32nederlands
 

Op je fiets. Langzaam bewegend door de velden. Een miniem schepsel in een immens landschap. Op je rug je spullen: tent, matras, slaapzak, brander. Wat kleren. Je huis. Je kunt stoppen wanneer je wilt. Je huis parkeren. Erin kruipen. En weer verder gaan.

 
read more


first pageprevious page1 2 3 4 5 6

home · about · faq · route · photos · multimedia · links · contact

Zero Effort Design - © 2003, 2004 guruburu